Tag: 16 Nisan referandumu

• 2019’a giderken: Muhalefet kutuplaşma dilinden uzak durmalı

2019’a giderken: Muhalefet kutuplaşma dilinden uzak durmalı

Türkiye, 2019’da yapılması öngörülen ‘başkanlık seçimine’ doğru giderken şimdiden “kimler aday olacak?”, “nasıl bir kampanya yapılmalı”, “iletişim stratejisi nasıl olmalı” şeklinde soruların farklı mecralarda tartışılmaya başlandığı görülüyor. Özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın son dönemde seçim gündemli “açılış törenleri” yapması ve kendi teşkilatına “seçime hazır olun” mesajları vermesi bu soruların sorulma sıklığını arttırmakta. Hiç şüphesiz; 2019’a giden

Devamını oku

• Flipfeed: Twitter’a bir de karşı taraftan bakın

Flipfeed: Twitter’a bir de karşı taraftan bakın

Referandum Türkiye’deki kutuplaşmayı kemikleştirdi. Peki ‘diğer taraf’ neler düşünüyor, kimleri okuyor hiç merak ettiniz mi?

Devamını oku

• Anket şirketleri seçim seçim nasıl yanıldı

Anket şirketleri seçim seçim nasıl yanıldı

Referanduma sayılı günler kala bazı anketlerde ‘Hayır’, bazı anketlerde ise ‘Evet’ önde gidiyor ve herkes çalışmasından emin. Ancak Türkiye’nin son yıllardaki yoğun seçim trafiğinde pek çok anket şirketi başarısız tahminleriyle hatırlanıyor. Dolayısıyla kamuoyu yoklamalarının kendisi epeyce tartışmalı. Biz de geçtiğimiz seçimlerden önce yayınlanan anketlerin başarı oranlarını karşılaştırdık. Araştırma şirketlerinin 2011, 2014, 2015 Haziran, 2015 Kasım tahminleri ile gerçek sonuçlar

Devamını oku

• Türkiye’nin referandum tahmini: Yüzde 50,6 evet

Türkiye’nin referandum tahmini: Yüzde 50,6 evet

2016, referandum ve seçimlerin tüm dünyada sürprizler yaptığı bir yıl oldu. 2017 de farklı olmayabilir. 16 Nisan referandumu tahmin aracımıza girilen senaryolara bakılırsa yarış hâlâ başa baş gidiyor.

Devamını oku

• 16 Nisan referandumu: Tahmin aracı ile sonucu görün

16 Nisan referandumu: Tahmin aracı ile sonucu görün

Anayasa referandumunun sonucunu sadece veriye dayanan ‘senaryo analiz modeli’ ile öngörebilirsiniz. Doğru senaryoyu oluşturursanız tahmininiz doğru çıkacaktır.

Devamını oku